kennisdeling

WHITEPAPERS

Home » Kennisbank » Whitepapers

van werken-bij website tot refeRral recruitment

De whitepapers zijn geschreven door partners en consultants binnen Primatch HR Groep die graag hun kennis en ervaringen uit de praktijk delen. Onder de whitepapers bevinden zich interessante onderwerpen die dagelijks spelen, zoals employer branding, vacatureteksten, assessments en werken-bij websites.

WERKEN-BIJ SITES

Een werken-bij website is het visitekaartje van je bedrijf voor potentiële werknemers. Hiermee werk je ook direct aan de vindbaarheid en zichtbaarheid van je organisatie en vacatures. 

VACATURETEKSTEN SCHRIJVEN

Internet staat vol met vacatures: formeel, inspirerend t/m vol met clichés. Ongeacht de soort of maat kijken sollicitanten kritisch naar vacatureteksten en bepalen ze aan de hand van deze tekst of ze stappen ondernemen.

W&S VOOR MANAGEMENT FUNCTIES

Een managementfunctie is een bijzondere functie binnen een organisatie. Waarom is management nu complexer? Hoe worden medewerkers effectief aangestuurd, en welke competenties zijn hiervoor nodig?

SOLLICITATIEVRAGEN

Een sollicitatiegesprek moet een gesprek blijven en geen overhoring. Bedenk voor het gesprek wat je van een kandidaat wilt weten en stem hierop je vragen af. 

selectie assessements

Selectie assessments helpen bij het boven tafel krijgen van persoonlijkheidsaspecten en vaardigheden die van belang zijn voor de succesvolle invulling van een vacature. Voorkom peperdure selectiefouten.

REFERRAL RECRUITMENT

Iedereen weet dat binnen een krappe arbeidsmarkt het invullen van (specifieke) vacatures een groot probleem is. De snelste, goedkoopste en meest effectieve manier van werven kan referral recruitment zijn.

RECRUITMENT SOFTWARE

Waar let je op bij het maken van een keuze? Sommige systemen leveren een oplossing met een werken-bij website, terwijl je bij andere moet kiezen voor een geïntegreerde versie van het systeem in je eigen website. 

recruitment analytics

Hoe bepaal je nou wat werkt en wat niet werkt bij werving en selectie? Uiteindelijk is er maar één oplossing voor dit vraagstuk, namelijk gewoon proberen en doormeten, want tenslotte… meten is weten. 

procesondersteuning

Werving en selectie is het zoeken en vinden en het kiezen van kandidaten voor jouw bedrijf. Om meerdere redenen is het aantrekken van de juiste medewerker belangrijk. In de whitepaper wordt in 7 stappen uitgelegd hoe een goed werving & selectietraject eruit ziet.

Personeel werven voor het MKB

Het imago van recruitmentbureaus is niet best. Of dat waar is of niet waar is, is niet wat we in deze whitepaper willen behandelen. We willen je inzicht geven in hoe het komt dat de markt werkt zoals hij werkt.

ONBOARDING

Onboarding is het sluitstuk van de Candidate Journey en een wezenlijk onderdeel van je werving en selectie traject. In algemene zin duurt onboarding 2x zo lang als de werving en selectie periode.

media jobmarketing

Hoe bepaal je waar je doelgroep actief is en welke media relevant is? Doelgroep analyse is bij werving erg belangrijk; het is een onderdeel waar maar weinig aandacht aan wordt besteed. In deze whitepaper focussen we op de advertentiemogelijkheden die er zijn.

EMPLOYER BRANDING

Hoe kan een bedrijf zich zo goed mogelijk op de arbeidsmarkt positioneren, welke middelen zijn daarbij nodig en welk budget moet je daarvoor vrij maken? Wij geven je in deze whitepaper inzicht en een aantal tips voor het inrichten van een passend employer brand.

DEFINITIELIJST

Om wat orde in de chaos te brengen hebben we een lijst met meest gebruikte en belangrijkste werving en selectietermen van de recruitmentmarkt opgesteld.

AVG BINNEN W&S

Sinds mei 2018 kun je niet meer om de regels van de AVG heen. Organisaties hebben 2 jaar de tijd gekregen om zich hierop aan te passen. De Nederlandse toezichthouder verwacht dan ook dat organisaties zich vanaf mei 2018 aan de nieuwe regels houden.

interim recruitment

In onze visie is een Interim Recruiter een specialist op het gebied van werven van nieuwe medewerkers. De specialisme moet gaan onder vijf disciplines. Lees deze disciplines in de whitepaper.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief met het laatste recruitment nieuws.

PS. Wij beloven je max. 1 keer per maand te e-mailen.