webinar

22-01-2024 | RECRUITMENT & AI: WAT IS DE IMPACT?

Home » Kennisbank » Webinars » 22-01-2024 | Recruitment & AI: wat is de impact?

De impact van AI op recruitment is groot en zal in de toekomst alleen maar groter worden. AI kan het wervingsproces op verschillende manieren efficiënter en effectiever maken, waardoor het voor organisaties gemakkelijker wordt om de juiste kandidaten te vinden.

Enkele van de belangrijkste manieren waarop AI het wervingsproces kan beïnvloeden zijn:

Automatisering van taken:
AI kan veel taken die momenteel door mensen worden uitgevoerd, automatiseren. Dit omvat taken zoals het screenen van CV’s, het beoordelen van kandidaten en het plannen van interviews. Automatisering kan het wervingsproces aanzienlijk versnellen en de kosten verlagen.

Verbetering van de doeltreffendheid:
AI kan recruiters helpen om kandidaten beter te begrijpen en te selecteren. Dit kan door middel van analyse van big data, zoals cv’s, sociale media-profielen en testresultaten. Door deze data te analyseren, kunnen recruiters sneller en nauwkeuriger bepalen welke kandidaten het meest geschikt zijn voor een bepaalde functie. Bovendien kan AI helpen om het wervingsproces beter te laten aansluiten op de behoeften en wensen van kandidaten.

Verhoging van de inclusie:
AI kan helpen om het wervingsproces inclusiever te maken. Dit kan door middel van het gebruik van algoritmen die vooroordelen tegengaan. Door deze algoritmen te gebruiken, kunnen recruiters kandidaten uit verschillende achtergronden en met verschillende vaardigheden identificeren.

De impact van AI op recruitment is niet zonder uitdagingen. Maar ondanks de uitdagingen biedt AI grote mogelijkheden voor de recruitmentbranche. Door AI op de juiste manier in te zetten, kunnen organisaties het wervingsproces efficiënter, effectiever en inclusiever maken.

  • Wanneer? Maandag 22 januari 2024.
  • Tijd? 15:30 tot 16:30 uur.
  • Aanmelden? Geheel kosteloos.

 

WAT GA JE LEREN?

 

  • Welke kansen zijn er met AI in de recruitmentbranche?
  • Hoe kun je AI concreet toepassen binnen jouw organisatie?
  • Wanneer ben je als organisatie/recruitment klaar voor AI?

 

BEN JIJ ERBIJ?

Hoe kan je AI toepassen op recruitment? Tijdens de interactieve webinar op maandag 22 januari delen wij handige tips & tricks, waardoor jij direct aan de slag kan. Verwacht geen ‘open deuren’, maar veel tips waardoor jij het verschil kan maken!

WIE GEEFT DE WEBINAR?

Guus Regelink | Primatch Partner

Al vanaf zijn studententijd heeft Guus een absolute passie om de juiste match tussen kandidaten en organisaties te creëren. Als Primatch Partner in Oost-Nederland geeft hij hier uitgebreide invulling aan. Hierbij combineert Guus zijn achtergrond in consultancy en wervingsactiviteiten voor het vinden én behouden van medewerkers.

Jeroen Bergen | Managing Partner Primatch HR Groep
Jeroen Bergen is Managing Partner bij Primatch HR Groep. Hij heeft ruim 22 jaar ervaring binnen recruitment, arbeidsmarktcommunicatie en automatisering van werving en selectietrajecten. Ook is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van onder andere recruitmentsoftware TOOL2MATCH.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief met het laatste recruitment nieuws.

PS. Wij beloven je max. 1 keer per maand te e-mailen.