BLOG

Waarom ik voor Primatch HR Groep heb gekozen…

MARTINE BUNSCHOTEN | 14 FEBRUARI 2024

Home » Recruitment Blog » Waarom ik voor Primatch HR Groep heb gekozen…

Als gepassioneerde matchmaker met een diepgeworteld verlangen om mensen op de juiste werkplek te krijgen, raakte ik altijd een beetje gefrustreerd door de werkwijze die mij werd opgelegd. Het manipuleren van cv’s, het verdraaien van de waarheid en het prioriteit geven aan winst boven kwaliteit, waren niet de waarden die ik nastreefde. Na veel onderzoek en teleurstellingen besloot ik als zelfstandig ondernemer te starten: vastbesloten om het recruitmentproces te veranderen naar iets beters.

Gedeelde visie op recruitment 

Het was een verademing om bij Primatch HR Groep aan te sluiten. Eindelijk vond ik een bedrijf/formule dat mijn visie deelde en de tools bood om het waar te maken. Dankzij deze tools kan ik het recruitmentproces verbeteren op een manier die eerlijk, efficiënt en effectief is. Waarom zou je op basis van No Cure No Pay (NCNP) te veel geld betalen voor een kandidaat die eigenlijk niet goed bij jouw bedrijf past?

In de praktijk blijkt dat het vaker niet werkt dan wel. Er is niet altijd goed onderzoek gedaan of iemand daadwerkelijk bij je organisatie past, want het draait hier om snel poppetjes schuiven en dat kan begrijpelijk zijn als je salaris daarvan afhangt. Maar waarom zou je daar 5% – 30% van iemands bruto jaarsalaris voor betalen, terwijl je sneller, slimmer, goedkoper en efficiënter kunt werven?

Eerst zaaien, dan oogsten 

Gelukkig is No Cure No Pay steeds meer achterhaald. Maar nog steeds zie ik dat bedrijven veel te veel uren verspillen met het zoeken, werven en selecteren van kandidaten op een inefficiënte manier. Ik hoor zo vaak: “Onze (interim) recruiter heeft het te druk.”. Vergeet niet hoe snel de kosten van inefficiënt werken kunnen oplopen. Waarom zou je er niet voor kiezen je strategie aan te passen en eerst een stabiel recruitmentproces neer te zetten?

Door in het begin wat meer tijd in een optimaal recruitmentproces te investeren, kun je daarna langdurig hiervan de vruchten plukken. Als je een mooie tuin wilt aanleggen, is het goed om aan de voorkant na te denken welke planten er in je tuin kunnen groeien. Heb je een tuin met weinig zon, dan zullen de planten die zon nodig hebben daar niet overleven. Als je op deze manier de kandidaten binnen haalt, is er een ook een veel grotere kans dat ze zich beter gaan doorontwikkelen en ze langer binnen je organisatie blijven werken.

Eerlijk & Effectief recruitmentlandschap 

Doordat ik deze keuze maakte, kan ik eindelijk recruitment doen op mijn eigen manier, met de juiste focus op kwaliteit en langer termijn succes. Ik kijk ernaar uit om meer en meer bij te dragen aan een eerlijker en effectiever recruitmentlandschap!

Over de auteur


Martine Bunschoten ondersteunt bedrijven in regio Amsterdam met hun zoektocht naar personeel en het scherp inrichten van hun recruitmentproces; van strategie tot operationele uitvoering. Haar doel is dat jouw recruitmentproces als een huis staat, zodat je uiteindelijk alles zelf kan!

Primatch Partner Gianni Mascolo