welkom

Recruitment partner
WILLEM OLTHOF

Home » Recruitmentpartners » Partner Apeldoorn – Deventer

primatch partner apeldoorn – deventer

Mensen maken het verschil tussen organisaties. Al 25 jaar adviseer en ondersteun ik, Willem Olthof, organisaties bij het realiseren van hun groeiplannen door de juiste mensen te werven en te selecteren. Met de juiste mensen op de juiste positie op het juiste moment is de kans groot dat doelstellingen worden gerealiseerd!

Bedrijfskundig inzicht, een scherp analytisch vermogen, creativiteit, een bovengemiddelde interesse in menselijk gedrag en een open en onafhankelijk advies vormen de bouwstenen van mijn werkwijze.

Meer weten over Willem?
Door nieuwe wegen te vinden naar kandidaten en heldere adviezen te geven omtrent hun geschiktheid en ontwikkeling, bouw ik mee aan het succes van mijn opodrachtgevers, die in alle sectoren actief zijn:

 • van organisaties in de kunst & cultuursector en gemeentelijke overheden tot aan de industriële automatisering en technische groothandels;
 • van brancheverenigingen tot aan food producenten;
 • van onderwijsinstellingen tot e-commerce bedrijven.


Werving & selectie kenmerkt zich vaak door een ad hoc en emotionele benadering: ‘Piet is weg, we zoeken een nieuwe Piet!’ Door een meer systematische en doordachte benadering wordt iedere vacature een kans om te groeien. Samen starten we een project waarin we aan de slag gaan met het invullen van de volgende vragen:

 • Welke resultaten dienen in de functie behaald te worden?
 • Welke taken moeten hiervoor goed uitgevoerd worden?
 • Aan welke kwalificaties moet de nieuwe medewerker dus voldoen?
 • Waar bevindt deze doelgroep zich?
 • Wat interesseert hen in werk?
 • Wat heeft de organisatie te bieden?
 • Hoe communiceren we effectief met de doelgroep?
 • Hoe richten we een selectieproces in waarin goed kandidaten aan boord blijven en we de juiste persoon selecteren?
 • Hoe zorgen we ervoor dat een nieuwe medewerker snel succesvol is?


In de afgelopen 25 jaar ben ik betrokken geweest bij bijna 1.000 werving & selectieprojecten. Ruim 10.000 sollicitatiegesprekken en 4. 000 full assessments heb ik in het kader van selectie en ontwikkeling uitgevoerd. Gemiddeld werk ik voor ongeveer 30 klanten per jaar. Met de expertise en de recruitment bouwstenen van Primatch HR Groep is scherp geprijsd maatwerk mogelijk voor ieder werving & selectie vraagstuk.

SLIMMER KANDIDATEN WERVEN?

Ons uitgangspunt is dat niemand beter is in het uitselecteren van de juiste medewerker voor een functie, dan jijzelf. Met die gedachte hebben we onze werkwijze ook ingericht. Ons doel is om jou in staat te stellen de juiste medewerkers te werven en selecteren. We werken vanuit jouw belang, als verlengstuk van je organisatie. Soms maatwerk, soms standaard, maar altijd wat het beste bij jouw vacature, doelgroep en organisatie past.

Recruitmentstrategie

Een strategie op basis van data? Wij bepalen samen met jou de beste datagedreven strategie. Er is geen one size fits all.

Test & Assessment

Meer verdieping tijdens het selectietraject? Wij helpen je bij meer inzicht in competenties, persoonlijkheid en kracht.

Employer Branding

Werknemers binden en boeien? Wij helpen je bij het positioneren en het versterken van je werkgeversmerk. De eerste indruk telt!

Interim Recruitment

Extra ondersteuning nodig? Wij zorgen voor professionele denk- en slagkracht, een frisse blik en toegang tot recruitmenttools.

Jobmarketing

De ideale kandidaat aanspreken? Wij presenteren je vacature bij de juiste doelgroep, op het juiste moment met de juiste boodschap.

Werken-bij website

Potentiële werknemers verleiden? Wij helpen je met de online zichtbaarheid en vindbaarheid van je organisatie middels een site.

Wij werken graag met Willem Olthof omdat hij het vak erg goed begrijpt. Hij is eerlijk naar kandidaten en kritisch naar de organisatie. Hierdoor is er een vertrouwensband ontstaan die verder gaat dan het werven van nieuwe kandidaten. Wanneer we een vraagstuk hebben op het gebied van medewerkers of de verdere ontwikkeling van onze organisatie is Willem een waardevolle sparringpartner. Kortom wij kunnen Willem van harte aanbevelen.

Martijn Hol | Directeur Anur Halal Food

Willem helpt ons bij de werving van nieuwe collega’s. Hij is een prettige sparringpartner en begeleidt het proces van werving en selectie van begin tot eind op een zeer deskundige manier.

Klaas Gravesteijn | Directeur Vereniging van Openbare Bibliotheken

Willem heeft kennis en kunde om ons kandidaten voor te stellen die aan al onze eisen voldoen. De interviews met de kandidaten die ik als opdrachtgever samen met Willem heb spelen hierbij een cruciale rol. Het vergroot het inzicht in kandidaten en is soms van doorslaggevende betekenis in de uiteindelijk keus. Interviews met Willem kenmerken zich door mix van professionele gerichtheid en ontspannen vrolijkheid. Dat maakt deze interviews oprecht leuk en interessant om samen met hem te doen.

Ronald van Welie | Directeur Nederlandse Cosmetica Vereniging

Willem Olthof zoekt, vindt en test adequate kandidaten vanuit zijn seniore vermogen om de cultuur van de bedrijven van zijn klanten snel te doorgronden. Dit is zo essentieel voor een recruiter! In deze tijden waarin goede mensen moeilijk te vinden zijn en wij soms te graag willen, is Willem voor ons een onmisbare, objectieve selecteur. Als u liever niet een kerel met een ruggengraat wil die niet altijd zegt wat u wil horen, dan moet u Willem niet inschakelen. Anders levert Willem value for money!

Marcel van der Laan | CEO Meyenhagen B.V.

Logo Nefit

Logo Nefit

assessments afgenomen

recruitmentprojecten begeleid

jaar ervaring

kopjes koffie geschonken

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief met het laatste recruitmentnieuws.

PS. Wij beloven je max. 1 keer per maand te e-mailen.

TOGETHER WE DO THE JOB!

Ik ondersteun jouw organisatie met onder andere:

 • Verbeteren van de employer brand
 • Ondersteunen bij het schrijven van vacatureteksten
 • Optimaliseren van het recruitmentproces

Locatie

Apeldoorn – Deventer

Stuur gerust een app: