BLOG

Onboarding na covid-19: Wat is jouw strategie?

Jeroen bERGEN | 22 JUNI 2021

Home » Recruitment Blog » Onboarding na COVID-19: Wat is jouw strategie?

En dan is iedereen weer op kantoor! Of toch niet?

Da’s gek, ben je ineens na 1,5 jaar weer op kantoor en zijn er ook nog eens collega’s. Mensen uit een grijs verleden, mensen die je vroeger dagelijks zag en nu al maanden niet meer. En… er is ook zoiets als de virtuele collega: mensen die al maanden collega’s zijn, maar die je uitsluitend kent van Zoom, Skype of Teams.

 

vIRTUELE COLLEGA’S


Je kent ze best goed, maar ook weer niet zo goed dat je ze heel makkelijk hartelijk begroet. Je weet eigenlijk niks van ze! Waar werkte ze hiervoor ook alweer, hoe drinken ze hun koffie, of drinken ze helemaal geen koffie? Al die collega’s die je al maanden niet hebt gezien; vroeger kusten jullie elkaar bij verjaardagen, want zo ging dat nu eenmaal zo op kantoor. En nu… wat doen we nu, hóe doen we dat nu?

Er zijn hierover geen afspraken gemaakt. De ‘virtuele collega’s’ weten helemaal niet hoe het er aan toe ging op de werkvloer vóór de pandemie. Niet alleen qua begroeting, maar ook bijvoorbeeld met de lunch. Weten die ‘virtuele collega’s’ eigenlijk wel hoe we met elkaar omgaan, wat de kantoorhumor is, hoe we elkaar aanspreken op eigen verantwoordelijkheden, wat wij verstaan onder collegialiteit, wie de snoeppot aanvult? Oei…

 

onboarding na een pandemie


We doen er verstandig aan als we serieus nadenken hoe we als bedrijven omgaan met de post-onboarding van onze zorgvuldig geworven nieuwe collega’s. Hoe betrekken we ze erbij, de collega’s die nog nooit op kantoor zijn geweest? De collega’s die ja hebben gezegd tegen een baan, maar niet weten tegen welke cultuur.

Hoe gaan we dat bij elkaar krijgen, bij elkaar houden en hoe zorgen we dat de cultuurwaarden van de organisatie niet verloren gaan? Of zijn we straks alle ‘new hires’ van de afgelopen maanden weer kwijt door een mismatch op cultuur, of omdat ze niet geland zijn in het team en zich niet ‘thuis’ voelen binnen het bedrijf? Onboarding was altijd al belangrijk, maar nu  misschien wel belangrijker dan ooit tevoren!

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact op via 088-5325125 of info@primatch.nl.

Over de auteur


Jeroen Bergen is Managing Partner bij Primatch HR Groep. Hij heeft ruim 22 jaar ervaring binnen online recruitment, arbeidsmarktcommunicatie en automatisering van werving en selectie trajecten. Ook is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van recruitmentsoftware TOOL2MATCH.

Jeroen Bergen Managing Partner Primatch HR Groep