Een sterke strategie

klantcase vdBuijsInstall

Home » Klantcases » Klantcase vdBuijsInstall

Het belang van een sterk Employer Brand voor vdBuijsInstall

Als consultant in recruitment begrijpen we het belang van een sterke employer branding strategie. Samen met het management van vdBuijsInstall hebben we een aantal doelstellingen geformuleerd. Tijdens een aantal strategische sessies zijn de werving & selectie doelen in beeld gebracht en de bijbehorende acties middels de inzet van de tool 23plusone.

Drijfveren & Cultuurwaarden

Tijdens meerdere sessies met vdBuijsInstall heeft Primatch HR Groep samen met het management de tool 23plusone gebruikt om te identificeren welke emoties drijfveren en cultuurwaarden het bedrijf wil uitstralen om zo de juiste emoties op te roepen bij potentiële werknemers. Dit gebeurde door middel van interactieve sessies waarbij het management verschillende vragen moest beantwoorden over het bedrijf en haar werkcultuur. Vervolgens werden deze antwoorden geanalyseerd en besproken en werden de belangrijkste emoties door vdBuijsInstall geïdentificeerd. 

Strategische sessie met 23plusone

De strategische sessies hebben sterk bijgedragen aan het proces van beeldvorming van wie vdBuijsInstall is en wil zijn voor alle (toekomstige) personeelsleden. Door de groei die het bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt gecombineerd met de complexiteit van het werven van nieuwe collega’s in de huidige krappe arbeidsmarkt is 23plusone een waardevolle methode gebleken in het strategische proces van wie vdBuijsInstall als werkgever wil zijn. .

Groei realiseren

De uitdaging zit niet in het behoud van mensen, want vdBuijsInstall kent vele lange dienstverbanden met medewerkers van het eerste uur die er na ruim 30 jaar nog steeds werkzaam zijn. De uitdaging is het werven van het juiste personeel om groei te realiseren. In het proces is nog sterker naar voren gekomen dat je als werkgever nog bewuster moet zijn van wie je bent, wilt zijn en als sterk werkgeversmerk wilt neerzetten om de juiste mensen aan te trekken. Met de strategische sessies en door gebruikmaking van de tool 23plusone is daarbij een eerste stap gezet.

Aantrekken van nieuw talent

Dankzij de sessies met Primatch en het gebruik van 23plusone heeft vdBuijsInstall een eerste stap gezet en sterk fundament gelegd en een beter beeld gekregen van wie zij zijn als werkgever en hoe zij zich willen profileren naar potentiële toekomstige werknemers. Dit zal het bedrijf helpen bij het aantrekken van de juiste werknemers en bij het behouden van het huidige personeel. Een sterke employer branding strategie is immers niet alleen belangrijk voor het aantrekken van nieuw talent, maar ook voor het behouden van het huidige talent en het creëren van een positieve werkcultuur. De eerste stap is gezet en vele stappen zullen hierna nog volgen! 

“De 23plusone-methode zet ik met succes in bij mijn opdrachtgevers om hen te helpen bij het identificeren van hun unique selling points en het creëren van een sterke employer branding strategie. Het is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de 24 universele drijfveren emoties die mensen ervaren en helpt mijn opdrachtgevers bij het identificeren van de emoties die zij willen oproepen bij potentiële werknemers.

Gianni Mascolo

Recruitmentpartner, Primatch West Brabant

Wij toveren geen kandidaat uit de hoge hoed,
maar wij helpen jou om de juiste personen
op de juiste manier te bereiken, te werven,
te beoordelen en te selecteren.